Vállalatunk

Hat dolog, amelyet valószínűleg nem tudott az MSD-ről

2021. 09. 21

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Meglepő érdekességeket tartogatunk az Ön számára különböző hírességekről Thomas Edisontól Meryl Streep-ig.

Az MSD-t immár több mint 130 éve az a meggyőződés vezérli, hogy a nagyszerű gyógyszerek és oltóanyagok megváltoztathatják a világot. Örökségünk és folyamatos fejlődésünk középpontjában olyan gyógyszerek és oltóanyagok felfedezése áll, melyek világszerte életeket mentenek és tesznek jobbá.

Sokan a tudomány, a kutatások és az innováció iránti szilárd elkötelezettségünkről ismernek minket, azonban történetünk során számos meghatározó mérföldkő, pillanat és ember formált minket azzá, akik ma vagyunk. Íme hat kevésbé ismert és meglepő tény vállalatunkról:

1

Az Oscar-díjas színésznő, Meryl Streep édesapja, Harry Streep 25 éven át, 1975-ös nyugdíjazásáig az MSD-nél dolgozott különféle pozíciókban, így például a rahway-i központ bérezési és juttatási igazgatójaként, nemzetközi részlegünk személyzeti vezetőjeként, valamint a külföldi kutatás és tervezés vezetőjeként.

2

1897-ben az MSD saját elegáns gyógyszertárat nyitott Manhattan belvárosában. Az MSD-gyógyszertár az Egyesült Államokban és Európában is ismertté vált, mivel akkoriban egyedülálló módon kizárólag gyógyszereket, édességeket és csecsebecséket árult.

3

Thomas Edison, az izzó feltalálója alapítónk, George Merck szomszédja, egyúttal pedig az MSD első vásárlóinak egyike volt.

4

Az MSD-nél dolgozott annak a férfinak dédunokája, aki az amerikai alkotmány 15. módosításának ratifikálását követően az Egyesült Államok első fekete szavazója volt. Althea Peterson, Thomas M. Peterson dédunokája az MSD személyzeti osztályának munkatársa volt. Az Alkotmány 1870-ben ratifikált 15. módosítása fajra és bőrszínre való tekintet nélkül biztosította a szavazati jogot.

5

Az egyik első munkavállalói szervezetünk az Antiseptic Club (Fertőtlenítő Klub) névre hallgatott. „Mikrobaölők” beceneve ellenére az Antiseptic Clubnak semmi köze nem volt a kórokozók elleni küzdelemhez. Valójában a közösségi szellem előmozdítására jött létre, évenkénti társas kirándulásokat és játékokat szervezett.

6

A 40-es és 50-es években az MSD-nek elsőként sikerült mesterségesen előállítania a később hatékony gyulladáscsökkentőnek bizonyuló kortizont. Az MSD kortizonja segítségével kezelték az ismert fauvista festő, Raoul Dufy ízületi gyulladását is. Dufy a kezelésnek köszönhetően folytathatta a munkát, és hálából az MSD-nek ajándékozta öt festménye reprodukálásának jogát.