Vállalatunk

Az innováció ösztönzése a sokszínűség és a befogadás révén

2021. 09. 21

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Ha eltérő hátterű emberek kerülnek össze, végtelen lehetőség nyílik az újdonságok feltalálására.

A sokszínű és befogadó csapat inspirálóan hat az innovációra és alapvető fontosságú vállalatunk sikere szempontjából. A különféle hátterű emberekből álló környezet abban is segít, hogy jobban megértsük az általunk kiszolgált ügyfelek, egészségügyi szolgáltatók és betegek – köztük a megváltozott munkaképességűek – egyedi igényeit.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan ünnepeljük munkaerőnk sokszínűségét, valamint a méltányosság, a szerepvállalás, az elkötelezettség és az összetartozás kultúráját:

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan ünnepeljük munkaerőnk sokszínűségét, valamint a méltányosság, a szerepvállalás, az elkötelezettség és az összetartozás kultúráját:

01

Neurodivergens tehetségek felvétele

Vállalatunk és az Accenture közös vonása a sokszínű munkaerő kiépítése melletti mély elkötelezettség. Az Accenture a Fortune Global 500 vállalatai közé tartozik. Vezető szerepet tölt be a digitális és felhőalapú technológiák, illetve a biztonság terén, ahol a sokszínűség és a befogadás célkitűzéseik középpontjában áll.

Közös elkötelezettség jegyében az MSD és az Accenture közös programot indított capABILITY in Action néven a neurodivergens tehetségek felvételére, és ennek érdekében a Rangam Consultants Inc. munkaerő-megoldásokkal foglalkozó nemzetközi vállalattal is összefogott. A Rangam kisebbségi származású, női tulajdonosi háttérrel rendelkező sokszínű vállalat, amely arról ismert, hogy a fogyatékkal élők számára is befogadó munkakörnyezetet biztosít. A vállalat a Disability:IN tanúsítványa szerint egy “fogyatékossággal élő személy tulajdonában lévő vállalkozás” (Disability Owned Business Enterprise, DOBE). A Rangam SourceAbled névre hallgató programja a fogyatékosság terén szerzett szakértelmükre és kialakított hálózatukra építve neurodivergens tehetségek bevonzására, toborzására és megtartásra törekszik, egyúttal pedig biztosítja, hogy a felvett munkatársak befogadó és támogató környezetbe kerülnek.

A program elindításának keretében autizmussal kapcsolatos felvilágosító képzést szerveztek a dolgozók számára arról, hogyan lehet az autista emberek számára vonzó és befogadó környezetet teremteni.

„Nagyon meglepett, hogy mennyire kedves és együttérző mindenki a Rangamnál, az Accenture-nél és az MSD-nél. Mindez nagyon pozitív élmény volt számomra.”

Jila Naraghi
A Rangam SourceAbled csapatának tagja és az Accenture új dolgozója az MSD-nél

02

Beszállítói sokszínűség

Ahogy az esélyegyenlőségen alapuló foglalkoztatás központi fontosságú vállalatunk személyzeti szabályzatai és eljárásai szempontjából, tudjuk, hogy a beszállítói sokszínűség versenyelőnyt jelent vállalatunk számára, és pozitív hatással van a globális közösségre.

2021 júliusában beszállítói sokszínűségi programunknak köszönhetően vállalatunk elnyerte a Disability:IN fogyatékossággal élő személy tulajdonában lévő vállalkozást támogató top vállalat díját. Ezzel a díjjal azt a vállalatot tüntetik ki, amelyik kimagasló teljesítményt nyújt a Disability:IN tanúsítvánnyal rendelkező, fogyatékossággal élő személy tulajdonában (beleértve a szolgálat közben megsérült veteránok tulajdonában) lévő vállalkozások bevonása terén, valamint általánosságban elkötelezett amellett, hogy fogyatékossággal élő személy tulajdonában lévő vállalkozásokat vonjon be ellátásilánc-folyamataiba és beszállítói sokszínűségi programjaiba.

Az MSD 1985-ben indított beszállítói sokszínűségi programjának küldetése, hogy oktassa, felkészítse és képessé tegye a munkatársakat arra, hogy a minősített, sokszínű beszállítókat versenyképes áron hatékonyan bevonják globális beszerzési tevékenységeibe, a növekedés és az innováció ösztönzése mellett.

„Valljuk, hogy vállalatunk – és egyben a társadalom – sikere azon múlik, hogy lehetővé tegyük a sokszínű vállalkozások számára, hogy részt kapjanak és növekedhessenek a globális piacon.

Susanna Webber
vezető alelnök és beszerzési vezető

03

A globális sokszínűség és befogadás (GD&I) hónapja

2015 óta minden évben szeptemberben ünnepeljük a globális sokszínűség és befogadás megélésének hónapját, hogy előmozdítsuk a sokszínűséggel, méltányossággal és befogadással kapcsolatos érdemi vitákat és tanulást, egyúttal pedig ráirányítsuk a figyelmet a sokszínűség- és befogadás-központú munkára és azokra, akik vállalatunkat egyedivé teszik. A GD&I megélésének hónapja növeli a vállalat üzleti teljesítményét, elősegíti a csapaton belüli sokszínűség és befogadás kialakulását, és fórumot ad dolgozóinknak tapasztalataik megosztására. Olvasson további részleteket a sokszínűség és befogadás hónapjáról.

„Megszilárdítottuk elkötelezettségünket amellett, hogy a sokszínűséget és a befogadást az üzleti növekedés központi stratégiájává tegyük. E törekvésekből egyértelmű cél körvonalazódott: egy globálisan sokszínűbb és befogadóbb munkahely megteremtése dolgozóink számára az összetartozás, az elkötelezettség, a méltányosság és a szerepvállalás környezetének kialakítása révén a betegek eredményesebb gyógyulása érdekében.”

Celeste Warren
Humánerőforrás-alelnök és sokszínűségért felelős vezető

04

Dolgozói üzleti erőforráscsoportok (EBRGs)

A dolgozói üzleti erőforráscsoportok létrehozásával úttörő és globális szemléletet valósítottunk meg sokszínűségi stratégiánk terén. A tíz csoportból álló és több mint 19 000 taggal rendelkező erőforráscsoportok létfontosságú szerepet játszanak a befogadó kultúra előmozdításában és a dolgozóink karrierfejlődésének támogatásában. Ezek a csoportok képviselik a vállalatunkon belüli sokszínűséget, és tükrözik azokat a közösségeket, amelyekben élünk és amelyeket szolgálunk.

  • Alianza
  • Asia Pacific Association
  • capAbility Network
  • Interfaith Organization
  • League of Employees of African Descent
  • Native American & Global Indigenous People
  • Next Gen Network
  • Rainbow Alliance
  • Veterans Leadership Network
  • Women’s Network

„Büszke vagyok a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás iránti, nagy múltra visszatekintő elkötelezettségünkre. Ennek köszönhetően még innovatívabbá és agilisabbá váltunk – olyan vállalattá, amely jobban alkalmazkodik a dolgozóink, a betegek és az ügyfeleink igényeihez.”

Marcos Roberto da Costa
Működési kiválóságért felelős alelnök, az MMD (Merck Manufacturing Division), és az MSD capABILITY Network erőforráscsoportjainak vezető támogatója