Hero Image

HIV

Az MSD a világ élvonalában jár a HIV-fertőzés kezelésében használatos innovatív szerek kutatásában és gyártásában.

Becslések szerint 37,9 millió HIV fertőzött él a világban 2018-as adatok alapján1

Magyarországon a nyilvántartott HIV-fertőzött személyek száma 2015-ben már átlépte a 3000 főt.2

HIV

HIV (humán immundeficiencia vírus) egy olyan vírus, amely az immunrendszer sejtjeit megtámadva csökkenti az immunrendszer védekező képességét a fertőzésekkel szemben. A HIV nagyobb mértékű szaporodásával párhuzamosan az immunrendszer időről időre gyengébbé válik, így a hordozó egyén egyre fogékonyabb lesz a különböző fertőzésekre. A HIV fertőzés legsúlyosabb stádiumában – melyet AIDS (szerzett immunhiányos tünetegyüttes) állapotnak nevezünk – a betegek szervezete már oly mértékben legyengült, hogy többé nem képes védekezni a szervezetet támadó fertőzésekkel szemben vagy daganatos megbetegedés alakul ki.

A korszerű vírusellenes terápiák bevezetésével a korábbi, gyakran rövid időn belül halálos kimenetelű kórt sikerült egy kontrollálható, krónikus állapottá alakítani. 2

Az MSD hatékony készítményeket kínál a HIV-fertőzött betegek kezelésére, melyek segítségével az érintettek teljes életet élhetnek.

Az Ön egészségi állapotával vagy kezelésével kapcsolatban az elsődleges információforrás a kezelőorvosa kell, hogy legyen, ezért ha bármilyen kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával!

Referenciák:
1.WHO – HIV/AIDS data, https://www.who.int/hiv/data/en/ Letöltés dátuma: 2020.03.27.
2.Medicalonline, A HIV/AIDS betegség jelenlegi helyzete Magyarországon, http://medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/a_hiv_aids_betegseg_jelenlegi_helyzete_magyarorszagon
Letöltés dátuma: 2020.03.27.