Hero Image

Orvosoknak

Betegének keres kezelési lehetőséget?

Az előírt szakmai protokollokon, és a gyógyszertárakban, kórházakban elérhető egyéb jóváhagyott, illetve „off label” gyógyszerelési lehetőségeken túl betegeit klinikai vizsgálatok keretében is kezelheti. Jellemzően éppen azon betegségekre keresnek új terápiás lehetőségeket a kutatók, így cégünk munkatársai is, melyekre egyáltalán nincs még, vagy nincs elérhető, vagy megfelelő gyógymód. A gyógyszerfejlesztés folyamata manapság nagyon szoros hatósági, etikai és szakmai felügyelet alatt áll, ily módon a részvétel a betegek számára kellően biztonságos. Gyakorlott, képzett vizsgálói csapatok kísérik a betegeket a vizsgálat során, nagy tapasztalattal rendelkező monitor kollégáink folyamatos felügyelete, segítsége mellett.

Klinikai vizsgálat iránt érdeklődő páciensei számára ajánljuk Betegeknek szóló menüpontunkat!

Folyamatban lévő MSD-s klinikai vizsgálatok:

Amennyiben betegének új, innovatív, vagy alternatív, esetleg eddig egyáltalán nem létező terápiát keres, akkor gondoljon a klinikai vizsgálat kereteiben történő kezelés lehetőségére is. Az MSD az alábbi terápiás területeken végez vizsgálatokat Magyarországon, melyekben jelen pillanatban betegbeválasztás zajlik:

A protokollszámára kattintva az Amerikai Gyógyszerügyi Hatóság klinikai vizsgálati weboldalán található, angol nyelvű információs oldalra jut, ahol részletesen tájékozódhat a vizsgálatok pontos indikációjáról, tervezett tartamáról, a bevonási, kizárási kritériumokról és a résztvevő országok, köztük hazánk vizsgálati centrumairól.

IndikációProtokoll száma
Tüdődaganatok
Korai stádiumban lévő, inoperábilis, nem kissejtes tüdőrákMK3475-867
Előrehaladott nem kissejtes tüdőrákMK3475-U01
Nem operálható, 3. stádiumú nem kissejtes tüdőrákMK7339-012
Korai stádiumú, kissejtes tüdőrákMK7339-013
Áttétes, 4-es stádiumú, PD-L1-expressziót mutató, korábban nem kezelt nem kissejtes tüdőrákMK7684A-003
Előrehaladott kissejtes tüdőrák, elsővonalbeli kezelésMK3475-B99
Előrehaladott kissejtes tüdőrák, másodvonalbeli kezelésMK3475-B98
Előrehaladott kissejtes tüdőrák, elsővonalbeli kezelésMK7684A-008
Húgyúti daganatok
Műtéthez kapcsolódó kezelés, ciszplatinnal nem kezelhető, hólyagdaganatos betegek esetébenMK3475-905
Izominvazív húgyhólyagrákMK3475-992
Előrehaladott vesesejtes carcinoma elsővonalbeli kezeléseMK6482-012
Magas kockázatú, nem izominvazív hólyagrákMK3475-676
Világossejtes veserák műtét utáni kiújulást megelőző kezeléseMK6482-022
Ciszplatinnal kezelhető izominvazív hólyagrák perioperatív kezeléseMK3475-B15
Emésztőrendszeri daganatok
Helyileg előrehaladott nyelőcsőrákMK3475-975
Áttétet nem adó, nem operálható, transzplantációval nem gyógyítható májrákMK7902-012
Áttétes nyelőcsődaganat elsôvonalas kezeléseMK7902-014
Nőgyógyászati daganatok
Előrehaladott vagy kiújuló méhtestrák           MK3475-C93
Egyéb onkológia
Lokálisan előrehaladott laphámsejtes bőrrák kezelése műtétet és besugárzást követőenMK3475-630
Fej és nyak laphámsejtes rákMK3475-689
Előrehaladott hasnyálmirigy neuroendokrin daganat (pNET; A2 kohorsz), von Hippel-Lindau megbetegedéssel összefüggő daganatok(VHL; B1 kohorsz)MK6482-015
Visszaeső vagy kezelésre nem reagáló rosszindulatú hematológiai betegségekMK7684A-004
Egyéb terápiás területek
Gyerek aspergillózisMK5592-104
2-es típusú diabétesz kezelése, gyermekekMK8835-059
Csökkent ejekciós frakcióval járó szívelégtelenség, stabil állapotú betegekMK1242-035
Neuromuscularis blokk megszüntetésére alkalmazott kezelés, 2 éves kor alatti gyermekgyógyászati résztvevők esetébenMK8616-169
RSV prevenció fokozott kockázati csoportba eső csecsemők és gyerekek részéreMK1654-007
Gyermekek kórházban szerzett bakteriális tüdőgyulladása/lélegeztetéssel összefüggő bakteriális tüdőgyulladása, szövődményekkel járó intraabdominális fertőzése, szövődményekkel járó húgyúti fertőzéseMK7655A-021
Amennyiben az MSD-s vizsgálatok kapcsán további segítségre van szüksége, kérjük, írjon az alábbi e-mailcímre: dpoc.hungary@merck.com

Szeretne Ön is közreműködő orvosként dolgozni?

Referálás

Egészségügyi intézményben elhelyezett plakáton, szórólapon, interneten és/vagy újságban közétett hirdetés formájában is értesülhet klinikai vizsgálatról, illetve a vizsgálatban résztvevő kollégája közvetlenül megkeresheti Önt, ismertetve a vizsgálat fő beválasztási és kizárási kritériumait. Megkérheti Önt, hogy amennyiben van a feltételeknek megfelelő páciense, segítse betegét a vizsgálati centrummal történő kapcsolatfelvétel során.

Ha Ön tájékozódni szeretne, hogy van-e folyamatban a betegének alkalmas MSD-s klinikai vizsgálat, bármikor ellenőrizheti ezt weboldalunkon. A részletes információk között a vizsgálóhelyek földrajzi elhelyezkedésére, illetve az elérhetőségre vonatkozó adatokat is megtalálhatja. Amennyiben mégsem talál közvetlen vizsgálóhelyi kapcsolatfelvételhez szükséges adatot a megadott webes felületeken, MSD-s vizsgálat esetében, kérjük, jelezze felénk a dpoc.hungary@merck.com e-mail címen.

Ritkább betegségek, vagy kevés embert érintő, speciális terápiás területen végzett klinikai vizsgálatok esetében ez a fajta betegirányítás kiemelkedően nagy segítséget jelent számunkra, hogy a megfelelő számú beteget be tudjuk vonni az adott vizsgálat eredményes elvégzéséhez.

Vizsgálóorvosként való közreműködés

Klinikai vizsgálatban vizsgálóorvosként új készítmények fejlesztéséhez hozzájárulni izgalmas szakmai kihívás, és egyben lehetőség, hogy betegeit korszerű készítményekkel, fokozott ellenőrzés mellett kezelhesse. Ön is csatlakozhat a klinikai vizsgálók egyre szélesedő csapatához. A szükséges alapvető feltétel természetesen az Ön orvosszakmai végzettsége, és ha van(nak) szakvizsgái, egyéb szakmai jogosultságai, melyek birtokában bizonyos speciális betegcsoportokat kezelhet. A klinikai vizsgálatok lefolytatásához szükséges alap GCP ismereteket akkreditált, egyetemi szervezésű képzések keretében tudja megszerezni. Az oftex portálon tájékozódhat a közeljövőben tervezett GCP tréningekről.