Stratégiai megállapodást kötött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az MSD

Save Print

2023. 02. 03 15:01 +01:00

A rák elleni küzdelem világnapja alkalmából stratégiai együttműködést kötött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az MSD, a világ egyik vezető innovatív gyógyszeripari vállalatának magyarországi leányvállalata. A szakmai kapcsolat magasabb szintre emelése biztosítja, hogy a betegek még korábban juthassanak innovatív terápiákhoz, egyúttal előmozdítja a vizsgálatok gyorsabb elindítását és a közös kutatás-fejlesztési tevékenységet is, különösen a daganatos tüdőbetegségek területén.

A megállapodást dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, dr. Isabel Marieluise Gruber, az MSD magyarországi ügyvezető igazgatója, valamint dr. Barótfi Szabolcs, az MSD klinikai kutatási igazgatója írta alá.

A képen balról jobbra: dr. Isabel Marieluise Gruber, az MSD magyarországi ügyvezető igazgatója, Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, dr. Barótfi Szabolcs, az MSD klinikai kutatási igazgatója

Dr. Bogos Krisztina az együttműködés kapcsán kifejtette: „A klinikai vizsgálatok közös koordinálása, a gyógyszertermékekkel, vizsgálati készítményekkel és engedélyezés előtt álló hatóanyagokkal kapcsolatos eredmények megosztása nagyszerű lehetőség, hiszen ez a betegek még hatékonyabb kezelését teszi lehetővé.”

A főigazgató hangsúlyozta: „A rákellenes világnap alkalmából kiemelendő, hogy az MSD-vel több közös vizsgálatban tártuk már fel, hogy a tüdőrák korai felismerése és időben történő, megfelelő kezelése esetén a halálozás jelentősen csökkenthető.”

Dr. Isabel Marieluise Gruber, az MSD magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy szorosabbra fűzhetjük tudományos kapcsolatainkat az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel, amely a magyar tüdőgyógyászat kiemelkedő központja. A dedikált erőforrás-menedzsmentnek, valamint a magas szintű kapcsolattartásnak és információmegosztásnak köszönhetően stratégiai együttműködésünk még jobban szolgálja a betegek érdekeit.”

Dr. Barótfi Szabolcs, az MSD magyarországi klinikai kutatási igazgatója hozzátette: „Az innovatív készítmények vizsgálatai a résztvevők számára a legmodernebb terápiákhoz nyújtanak hozzáférést. Most zajló vizsgálataink elsöprő többsége onkológiai területű, ezen belül is kiemelten fókuszál a tüdőrákos megbetegedésekre. Emiatt számunkra kiemelt értékkel bír, hogy Magyarország vezető pulmo-onkológiai ellátást nyújtó intézménye és jelentős klinikai kutatási helyszíne a jövőben még szorosabban működik együtt vállalatunkkal.”

Alsó kép: Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, dr. Isabel Marieluise Gruber, az MSD magyarországi ügyvezető igazgatója

HU-NON-00902| Lezárás dátuma: 2023. 02. 03.