Stratégiai megállapodást kötött a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház és az MSD

Save Print

2023. 01. 16 16:25 +01:00

Az MSD, a világ egyik vezető innovatív gyógyszeripari vállalatának magyarországi leányvállalata stratégiai megállapodást írt alá a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházzal. Az együttműködés szorosabbra fűzése nemcsak a közös kutatás-fejlesztési tevékenységet mozdítja elő és a vizsgálatok gyorsabb elindítását teszi lehetővé, hanem elősegíti a betegek számára az innovatív terápiákhoz való korai hozzáférést is.

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház és az MSD már régóta működik együtt a klinikai kutatások területén. Az intézmény az orvosszakmai követelmények szem előtt tartása mellett vállalja, hogy kiemelt figyelmet fordít az MSD klinikai vizsgálataira és rendszeres visszajelzést ad ezekről, segítve a klinikai vizsgálatok megvalósíthatóságát. Az MSD pedig nem csupán az innovatív klinikai vizsgálati technológiákhoz biztosít elsőbbségi hozzáférést a kórház számára, de szakmai tanácsadással és képzésekkel is hozzájárul a program sikeréhez. A megállapodásban vállalt szoros együttműködés egyéb pontjai – például a vizsgálatok közös koordinálása, a vizsgálati készítményekkel kapcsolatos információk és klinikai eredmények megosztása – mindkét érintett számára kiemelten fontosak.

Dr. Barótfi Szabolcs, az MSD magyarországi klinikai kutatási igazgatója kifejtette: „Örömünkre szolgál, hogy együttműködésünk új szintre lép a PAEOK-kal, mely Magyarország egyik meghatározó regionális egészségügyi centruma, elismert klinikai vizsgálati kutatóhely. A stratégiai megállapodás célja, hogy a klinikai vizsgálatok célzott erőforrás-ráfordítással, rendszeres, vezetői szintű kapcsolattartással, széleskörű információmegosztás és a fő teljesítménymutatók összehangolt követése mellett valósuljanak meg, tehát még hatékonyabban szolgálják a betegek érdekeit.”

Az MSD Magyarország egyik legnagyobb klinikai kutatással rendelkező gyógyszeripari vállalata. Jelenleg 78 aktív kutatásunk zajlik 300 helyszínen, több mint 800 alany bevonásával. Aktuálisan futó klinikai vizsgálataink túlnyomó része onkológiai területre fókuszál. Emellett folytatunk kutatásokat – többek közt – baktérium, vírus és gomba elleni készítményekkel és a cukorbetegség, szív-érrendszeri betegségek, valamint központi idegrendszeri megbetegedések gyógyítására vonatkozóan. A szigorúan, hatósági és etikai normák mentén szabályozott vizsgálatokban a betegek önkéntesen vesznek részt, akik az innovatív készítmények vizsgálatain keresztül a legmodernebb terápiákhoz férhetnek hozzá, így egy minőségibb életre kaphatnak esélyt.” – hangsúlyozta dr. Barótfi Szabolcs, majd hozzátette: „A klinikai vizsgálatok kiemelkedő színvonalának biztosítása, a szakmai kapcsolatok minél magasabb szintre emelése, valamint a kölcsönös információcsere érdekében célunk további keretszerződések és stratégiai együttműködési megállapodások megkötése egyéb egészségügyi intézményekkel is.”

Az MSD elkötelezett az innováció mellett, és világszinten éves bevételének több, mint negyedét kutatás-fejlesztésre fordítja. Ezt jól mutatja, hogy az elmúlt három évtizedben az FDA (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) a vállalat negyven gyógyszermolekuláját hagyta jóvá. A cég Magyarországon is az egyik legnagyobb K+F beruházónak számít, évente kb. 2-3 milliárd forintot fektet klinikai vizsgálatokba.

 

MSD Pharma Hungary Kft. 1095 Budapest, Lehner Ödön fasor 10/b | Tel: +36 (1) 888 53 00 | Fax: +36 (1) 888 53 88 | E-mail: hungary_msd@merck.com | www.msd.hu | HU-NON-00894 | Lezárás dátuma: 2023. 01. 16.

Felhívjuk szíves figyelmét a 2006. évi XCVIII. törvény 17.§ gyógyszerreklámot korlátozó rendelkezéseire, különös tekintettel arra, hogy a vényköteles készítményekre való közvetett hivatkozás is tiltott a készítmény rendelésére vagy forgalmazására NEM jogosult személynek szóló tájékoztatás esetén. Kérjük ezt a korlátozást a mellékelt anyag felhasználásakor figyelembe venni.