Kutatások és publikációk

Innovatív vállalatként élen járunk a kutatás és fejlesztés területén, továbbá olyan átfogó programok és partnerkapcsolatok kialakítására törekszünk, amelyek túlmutatnak a gyógyszerészeti innovációkon is az egészségügy fejlesztése érdekében. Az MSD Magyarországon is jelentős szerepet vállal a gyógyszerek való világban történő hatékonyságának kutatásában, ezzel is támogatva az egészségügyi rendszert a jobb eredmények elérésében.

Célunk, hogy a magyar egészségügyi döntéshozók kulcs/stratégiai partnereként kutatásainkkal és adatelemzéseinkkel segítsük optimalizálni a betegutakat és az ellátást.

Az MSD szakértőkkel együttműködve készített HELP3 kutatása bemutatja a tüdődaganatos megbetegedések magyarországi hátterét 2011-2019 között.

A kutatás többek közt elemzi a tüdőrák hazai előfordulási és halálozási adatainak változását, valamint rámutat az elmúlt évtized tendenciáira, melyek segíthetik a tüdőrákkal szembeni harc következő kiemelt lépéseinek meghatározását.

Évente közel 2500 beteg hal meg diagnózis nélkül tüdőrákban Magyarországon.

A férfiaknál csökkent a tüdőrákos megbetegedések száma az elmúlt években, a nőknél viszont – feltehetően a dohányzási szokások miatt – sajnos nőtt.

Eltérő adatbázis és elemzési szempontok miatt valójában 25−30%-kal alacsonyabb a diagnosztizált tüdőrák-előfordulás évente hazánkban, mint amit a nemzetközi statisztikák mutatnak. A magyar eredmények hasonlóak a többi közép-európai ország számaihoz.

Az Ön egészségi állapotával vagy kezelésével kapcsolatban az elsődleges információforrás a kezelőorvosa kell, hogy legyen, ezért ha bármilyen kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával!

KÖZÖSSÉGI MÉDIA