Az alkalmasságról a kiválasztott kórház dönt. Mielőtt felvenné a kapcsolatot az intézménnyel, konzultáljon kezelőorvosával!

Tájékozódjon az MSD tüdőrákkal kapcsolatos klinikai gyógyszervizsgálatairól

Az MSD elkötelezett a daganatos betegségek kezelésére alkalmas gyógyszerek kutatásában. Vállalatunk Magyarországon számos ráktípusban szervez klinikai gyógyszervizsgálatokat. Az alábbiakban az aktuális tüdőrák elleni kutatásainkról tájékozódhat és megtekintheti a jelenleg futó klinikai gyógyszervizsgálatainkról szóló fontosabb információkat.

Mi a tüdőrák?

Amikor a tüdő sejtjei kórossá válnak és szabálytalanul osztódni kezdenek, tüdődaganat alakulhat ki, mely átterjedhet a szervezet más részeire is. Ez a tüdőrák, melynek két fő típusa van: a nem kissejtes tüdőrák és a kissejtes tüdőrák. A tüdőrák különféle típusait a daganat elhelyezkedésétől, előrehaladottságától, a daganatot alkotó sejtek jellemzőitől függően különböző módon kezelik. Az orvosok a tüdőrákos beteg vizsgálati eredményei alapján határozzák meg, hogy mi a számára elérhető legjobb kezelési lehetőség. A kórházakban általában alkalmazott gyógyszeres, besugárzásos, műtéti terápián túl bizonyos betegségek kezelése klinikai gyógyszervizsgálatok keretében is lehetséges.

Mi a klinikai gyógyszervizsgálat?

A klinikai gyógyszervizsgálatok gondosan ellenőrzött kutatási terv szerint elvégzett vizsgálatok, melyekre új gyógyszerek, kezelések és eljárások fejlesztése céljából kerül sor. Jellemzően épp azon betegségek esetében végeznek klinikai vizsgálatokat, ahol nincs még, vagy nincs megfelelő gyógymód. A klinikai gyógyszervizsgálatok segítenek az orvosoknak kideríteni, hogy a vizsgálati készítmények (önmagukban vagy más kezelésekkel együtt) biztonságosak-e, illetve képesek-e a megbetegedések vagy más kórállapotok megelőzésére, felismerésére és gyógyítására.

Mielőtt klinikai gyógyszervizsgálatra jelentkezne, végezze el az alábbi lépéseket:

Mielőtt kapcsolatba lépne a kórházzal, kérjük töltse le az Önnek megfelelő dokumentumot és beszélje át az alkalmassági kritériumokat kezelőorvosával!

Jelenleg futó kutatásaink

  • Korai stádiumban lévő, nem operálható, nem kissejtes tüdőrák. Vizsgálati terv azonosító száma: MK3475-867
Rövid ismertető
Alkalmassági kritériumok
Kórházak
  • Korábbi kezelés után rosszabbodó, áttétes, nem kissejtes tüdőrák. Vizsgálati terv azonosító száma: MK7902-008
Rövid ismertető
Alkalmassági kritériumok
Kórházak
  • Előrehaladott nem kissejtes tüdőrák. Vizsgálati terv azonosító száma: MK3475-U01
Alkalmassági kritériumok
Kórházak
  • Nem operálható, 3-as stádiumú nem kissejtes tüdőrák. Vizsgálati terv azonosító száma: MK7339-012
Rövid ismertető
Alkalmassági kritériumok
Kórházak
  • Korai stádiumú kissejtes tüdőrák. Vizsgálati terv azonosító száma: MK7339-013
Rövid ismertető
Alkalmassági kritériumok
Kórházak

További információkért nézze meg a klinikai vizsgálatokról készített edukációs videónkat

HU-NON-00533 | Lezárás dátuma: 2021. július 30.

KÖZÖSSÉGI MÉDIA